29 44 50 65| kogehuset@gmail.com

Diner Transportable

Selskabsrestaurant

Drikkevarer

Husets vin
Når vi støder på gode partier køber vi stort ind.
175,- kr.

Moscato Del Monte
Italiensk muskatvin, let mousserende.
195,- kr.

Champagne
195,- kr.

Alkoholfri hvidvin  eller  rødvin
165,- kr.

1 glas husets vin   –  hvid eller rød
40,- kr.

“Tag råd i vin, beslut siden i vand.”

“Et fad vin, kan gøre flere undere end en kirke fuld af helgener”

Øl  & Vand

Stor fadøl, lys eller mørk 50 cl.
45,- kr.

Lille fadøl, lys eller mørk 30 cl.
35,- kr.

Øl i kande 120 cl.
100,- kr.

Pilsner i flaske
30,- kr.

Lys øl og Super Light
25,- kr.

Cola, Fanta, Seven Up 25 cl.
25,- kr.

Ramlösa 33 cl.
25,- kr.

Isvand pr. kande
20,- kr.

Spiritus

Rød Aalborg og  Brøndum
25,- kr.

Lux Brændevin: Dildsnaps, Linie Aquavit, Porsesnaps
30,- kr.

Baily
25,- kr.

Cognac
30,- kr.

Irish Coffee m. 4 cl. whisky
50,- kr.

Halve Aber & Hele Flasker

½ flaske Rød Aalborg & Brøndum
295,- kr.

1 flaske Rød Ålborg & Brøndum
495,- kr.

1  flaske Porse, Linie Aquavit
575,- kr.

1 flaske Bacardi, Gin, Vodka & Sort Svin
600,- kr.

1 flaske Glennfiddich Scottish Malt Whisky
700,- kr.

1 flaske Cognac
700,- kr.

 

Brændt Vin

Fra teksten i en svensk lægebog fra 1500-tallet, der anpriser lægemidlet ”Breent Wiin”
for evnen til at kurere alt fra kræft til døvhed og pletter i ansigtet:

” Brændt vin er også godt for dem der mangler appetit”
og
 
”Den er også god for kvinder der er ufrugtbare, og har en kold natur, thi den gør dem varme og frugtsommelige.”

Brændevinens historie kan følges tilbage til de græsk – aleksandrinske forfattere omkring år 500, hos hvem man finder brugbare destillations apparater beskrevet. Teknikken forbedredes af mauriske kemikere fra det 8. til det 12. århundrede. Arabiske ord som al-ko-hol og el-ek-sir er sproglige vidnesbyrd om maurernes indsats. Teknikken udvikledes i de senere århundreder af europæiske videnskabsfolk, og på Christian d. 4. tid havde destillationsapparater i sin væsentlige udformning samme konstruktion som i dag. I det 14. århundrede blev brændevin en almindelig handelsvare, og i det 15. århundrede kom den til Norden. Man hører først om det i Sverige, og her i forbindelse med fremstilling af krudt.

“Brændevin er aldrig så dyrt, at det ikke er pengene værd.”

 

 

Her bor vi

Kontakt & Info

Tangevej 6, 6760 Ribe
29 44 50 65
kogehuset@gmail.com

Åbningstider


Mandag – torsdag kl. 9  - 17 • Fredag kl. 9 - 16 • Lørdag kl. 13 – 17
Søndag lukket – åben efter aftale